jobs-vejle.dk: Jobs i Jelling

Jobs vejle i Jelling

Her på siden finder du alle jobs i hele landet. Vi fra Jobsearch.dk har sat en ære i at samle alle ledige stillinger via en grundig søgemaskine, uanset jobtype, så alle på jobmarkedet kan få gavn af vores side. Du kan bruge siden til både at finde de ledige stillinger indenfor den jobtype, som du er på jagt efter - eller til at se, hvad der ellers findes af job du også kunne søge. På denne side er der en række direkte links til jogagenter og andet, så du kan komme godt i gang med din jobsøgning.

Om Jelling


Om Jelling

Jelling er en mindre stationsby, der ligger i Vejle kommune og har lidt over 3.000 indbyggere. På trods af sin størrelse er det dog muligvis den mest kendte by i kommunen, især på grund af Jellingestenene, hvoraf den ene kaldes ”Danmarks dåbsattest”. Jellingestenene er to runestene, der sammen med Jellinge Kirke og kæmpegravhøjene udgør Jellingmonumenterne, der er blevet optaget på UNESCO’s verdensarvliste. Den mindste af de to Jellingstene blev rejse af Gorm den Gamle over sin afdøde hustru Thyra Danebod omkring år 950. Omkring 15 år senere blev den store Jellingsten rejst af Harald Blåtand over sine afdøde forældre, Gorm og Thyra.

Udover Jellingmonumenterne er Jelling også kendt for Jelling Musikfestival, der med sine mere end 30.000 gæster hvert år er Danmarks 3. største musikfestival. Jellings byliv byder også på flere ting såsom bryghuse, spisesteder, indkøbsmuligheder med mere. Der er desuden også en biograf i Jelling, der indtil 2007 var hovedbyen i den nu nedlagte Jelling Kommune.

 

Værd at besøge i Jelling

- Jellingmonumenterne, der er den samlede betegnelse for Jellingestenene, Jelling Kirke og de to kæmpegravhøje

- Jelling Musikestival

- Jelling Bryghus og Jelling Bryggeri

- Jelling Kro

 

Jelling’s geografi

Jelling havde i 2011 3.248 indbyggere. Det er en stationsby, hvor jernbanen Vejle-Herning løber igennem. Der er desuden afgange mod Fredericia-Struer hver time og København hver anden time. Jelling ligger cirka 10 kilometer fra Vejle.

 

Links om Jelling

Om Jelling på Wikipedia 

Jellings byportal 

Fortidens Jelling 

Jelling Musikfestival  

Kort over Jelling 

Relaterede emner

Mere i denne kategori: « Mølholm Give »